Starta en blogg

Jag har länge haft tanken på att starta en blogg för att skildra och dela med mig av min hobbyverksamhet, hembryggning. En av anledningarna till att det inte har blivit av förrän nu är faktiskt, något så banalt som, att jag inte har haft ett passande namn. Att det blev just MegalodoN är i princip en ren tillfällighet.

Fram till i slutet av sommaren i år kände jag inte till Megalodons existens (eller tidigare existens), utan det fick jag reda på helt slumpartat. Jag satt och tittade på bilder av hajar i min telefon tillsammans med min fyraårige son eftersom att han hade fått mersmak när vi just hade sett någon film där hajar hade en stor roll. Vi kikade på bilder av olika hajar och under relaterade sökningar dök det upp något som såg intressant ut – Megalodon. Vi tittade på den också. Sonen tröttnade ganska snart, men jag fortsatte att läsa. Rovdjur har alltid fascinerat mig och särskilt stora sådana, är de dessutom utdöda och har levt tillsammans med dinosaurierna så är de onekligen lite extra spännande.

Hur som helst, det var så jag fick upp ögonen och intresset för Megalodon. Att hjärnan sedan gjorde kopplingen mellan ölbryggning och Megalodon, en till synes ologisk koppling, var mer ett lyckligt sammanträffande som faktiskt bara kom till mig en kväll. MegalodoN Brewing fick det bli och nu fanns inte längre några ursäkter till att inte att starta bloggen.

Mitt namn är Dennis och jag bor i ett hus tillsammans med min fästmö, våra två barn och två hundar i en liten by i Blekinge. Huset undergår en fullständig renovering, men börjar närma sig mållinjen. Ett rum i källaren, som tidigare var badrum, har jag inrett till ett litet bryggeri. Det är inte helt färdigt, och blir nog aldrig på grund av ständiga förbättringar, men fyller ändå sitt syfte väl i nuläget. Jag brygger i ett automatiskt bryggverk, för närvarande en billigare variant på 45 liter, en Brew Monk Magnus och har gjort så i knappt ett år då jag övergick från konventionell trekärlsbryggning. På grund av rådande omständigheter brygger jag inte så ofta för tillfället, utan prioriteringarna ligger många gånger på annat håll. Drygt 10 satser har det dock blivit med min ”nya” utrustning och även om vissa förbättringar görs parallellt så ligger huvudsakligt fokus i nuläget på att stabilisera processen med denna.

Syftet med den här plattformen är i första hand att dela med mig av mina bryggningar och utbyta idéer och tankar med er som läsare. Jag kommer dela med mig av mina brygg- och ölrelaterade projekt, experiment och eventuella produktrecensioner. Förhoppningsvis tillsammans med mycket bilder. Därutöver kommer det säkert förekomma en del andra, okategoriserade tips & trix. Forumbeskrivnigen är inte helt spikad, utan framtiden får visa var vi hamnar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s